open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Okupili se i Crnogorci: Ovo takmičenje sa sobom nosi određene zamke
Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za utakmice u UEFA Ligi nacija, koje su na programu tokom juna.
30.05.2022. u 22:14
get url
text

Crna Gora će prvi meč u grupi 3 B Lige nacija odigrati 4. juna u Podgorici protiv selekcije Rumunije, dok tri dana kasnije gostuje Finskoj.

Duel kod kuće sa Bosnom i Hercegovinom je na programu 11. juna na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će posljednji meč u ovom ciklusu izabranici Miodraga Radulovića odgirati 14. juna u Bukureštu protiv selekcije Rumunije.

Radulović je za predstojeće duele pozvao ukupno 32 igrača, od čega je 11 fudbalera iz Prve lige Crne Gore.

- Raspored je zahtjevan – četiri takmičarska meča nas čekaju u deset dana, i to na kraju klupske sezone kada su igrači umorni. Bit će teško, i na fizičkom i na psihološkom planu. Novi je ciklus, nove su obaveze, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da se nosimo sa njima - rekao je na prvom okupljanju selektor Crne Gore.

S prvobitnog spiska otpali su Uroš Đurđević, Marko Simić i Novica Eraković, pod znakom pitanja je Milutin Osmajić, a ovu akciju propušta i golman Lazar Carević.

- Vjerujem u grupu igrača, vjerujem da smo kadri da odigramo četiri dobra meča. Napravili smo dobar plan za ove utakmice, na spisku je ukupno 32 igrača i svi nam trebaju da bismo ovaj period iznijeli na pravi način. Siguran sam da svi oni mogu da odgovore onome što traži Liga nacija - rekao je Radulović i dodao:

- Ovo takmičenje sa sobom nosi određene zamke zbog momenta u kojem dolazi. Nećemo igrati isto u svim mečevima – zahtjevi su isti, igra se za bodove, ali na ovim utakmicama treba da uvodimo u tim mlade igrače, da nastavimo taj trend. Da širimo roster, pa će se ponovo priključivati i fudbaleri iz mlade reprezentacije. Na taj način želimo da se homogenizuje ekipa koja će, a to je najvažniji cilj, imati šta da kaže naredne godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.