open-navfaktor-logo
search
Reagovanje
OO SDA Živinice: Ne podržavamo odluku o povećanju paušala vijećnicima
Stav vijećnika iz reda SDA koji su podržali Odluku bit će preispitan kroz organe stranke, naveo je Tulumanović
01.06.2019. u 17:25
get url
text

Predsjednik Općinskog odbora SDA Živinice Denijal Tulumanović oglasio se povodom nedavne odluke Gradskog vijeća Živinice o povećanju paušala vijećnika na 1.300 KM.

- Ova odluka nije dobila podršku organa OO SDA Živinice i prema tome ne podržavam ovakav vid i način izvaninstitucionalnog djelovanja vijećnika u Gradskom vijeću Živinice. Ispred OO SDA Živinice u ovom slučaju dajem punu podršku gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću i zahtijevam da se pokrenu aktivnosti za stavljanje Odluke van snage – naveo je Tulumanović.

Dodao je da “će stav vijećnika iz reda SDA koji su podržali Odluku biti preispitan kroz organe stranke“.

- Naročito mi teško pada što je jedna ovakva odluka donesena tokom ramazana, mjeseca ibadeta, iskušenja i poklanjanja. Očito neki vijećnici ne razumiju, ili ne žele da razumiju kakvu poruku šalju ovakvim neodgovornim postupcima. OO SDA Živinice ni u jednom momentu ne podržava vaninstitucionalno djelovanje bilo kojeg pojedinca i narušavanje budžeta općine Živinice. Zahtijevam od vijećnika OO SDA Živinice da se poštuju odluke organa stranke, a sve one donesene izvaninstitucionalno da se stave van snage – zaključio je predsjednik OO SDA Živinice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.