U ime Općine Centar protokol sa administrativnim direktorom Sarajevo Film Festivala Dževadom Mujanom potpisao je načelnik Nedžad Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar godinama podržava ovu kulturnu manifestaciju od izuzetnog značaja za Općinu, grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, ali i da će se saradnja nastaviti i ubuduće, saopćeno je iz Općine Centar.

- Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Općina Centar će biti u funkciji Sarajevo Film Festivala jer na taj način želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba pomoći u realizaciji festivala - kazao je Ajnadžić.

Mujan se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću za dugogodišnju podršku kao i za ovu posljednju značajnu donaciju za SFF, prestižni kulturni događaj koji se održava na području središnje sarajevske općine i izrazio uvjerenje da će se veoma uspješna saradnja nastaviti i ubuduće.

- Ove godine je velika odgovornost na nama. U organizaciju Festivala uključeni su krizni štabovi kako bismo osigurali provođenje svih neophodnih mjera u cilju zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa. Raduje nas da svake godine imamo konkretne pomake u boljoj saradnji. Festival donosi jednu novu vrijednost i na taj način poboljšava i život lokalne zajednice i doprinosi kulturnim dešavanjima u cijeloj regiji - kazao je Mujan. 

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji Jugoistočne Evrope i jedan od značajnijih u Evropi, koji se održava od 1994. godine i okuplja filmske profesionalce kako iz regije tako i iz cijelog svijeta, a više od 100.000 ljudi posjeti brojne festivalske programe.