open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Općina Centar: Uskoro počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Grdonj
Planirano je da se postavi oko 480 metara novih vodovodnih cijevi, a izvođač radova je Vodovod i kanalizacija koje će po završetku projekta preuzeti upravljanje novim vodovodom
19.11.2019. u 15:14
get url
text

U Općini Centar potpisan je sporazum o finansiranju radova prve faze izgradnje vodovodne mreže za potrebe naselja Grdonj, a vrijednost prve faze ovog projekta iznosi 182.000 maraka. 

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, sporazum je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić. 

- Na zahtjev građana i Savjeta mjesne zajednice Hrastovi-Mrkovići ovaj projekat smo uvrstili u ovogodišnji plan izvršenja budžeta Općine Centar. Tokom planiranih radova bit će postavljeno oko 480 metara novih vodovodnih cijevi. Radi se o veoma zahtjevnom i stejnovitom terenu za koje je kao izvođač radova odabrana firma Vodovod i kanalizacija koja će po završetku projekta preuzeti upravljanje novim vodovodom, što je za nas kao Općinu jako bitno. Na ovaj način ćemo riješiti redovno vodosnabdijevanje stanovnika Grdonja. U budućnosti također planiramo nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata koji imaju za cilj poboljšanje uvjeta života naših stanovnika - rekao je Rašid Karamustafić, šef Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar. 

Drugi potpisnik sporazuma je Enver Hadžiahmetović, direktor Vodovoda i kanalizacije.

– Posljednja četiri mjeseca se aktivno radi na realizaciji ovog projekta. Naš stručni tim je snimio stanje na terenu i predložio Općini Centar najbolje tehničko rješenje, koje je prihvatio načelnik Ajnadžić. Naša firma je zadužena za izvođenje radova i prema odredbama potpisanog sporazuma i radove ćemo početi za desetak dana - izjavio je Hadžiahmetović. 

Prema odredbama potpisanog sporazuma rok za završetak navedenih radova je 90 dana od njihovog početka, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.