open-navfaktor-logo
search
Novi Grad
Općina sa najviše upisanih: "Tamo gdje imamo 1.300 prvačića, sigurno ima i budućnosti"
Darovali smo ih skromnim poklonima, ali tu smo da ih pratimo kroz cijeli njihov život, kroz realizaciju brojnih projekata
05.09.2019. u 09:52
get url
text

Općina Novi Grad Sarajevo priredila je zabavu uz poklone za više od 1.300 mališana upisanih u prvi razred petnaest novogradskih osnovnih škola. Kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom "Prvačići, sretno!" održana je na stadionu u Centru "Safet Zajko", gdje su veseli i razdragani mališani, njihovi roditelji, dede, nane i nastavnici istinski uživali u zabavno-edukativnom programu koji je priređen povodom polaska u školu.

Uz muzičke interpretacije Mravko - Travko, djeca su se veselila i plesala zajedno sa omiljenim likovima iz crtića, a ovo nesvakidašnje druženje sa vršnjacima djeci će sigurno ostati u lijepom sjećanju. Tom prilikom darovani su im i anatomski ruksaci sa školskim priborom, a sretan i uspješan početak školovanja poželio im je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Ponosan na činjenicu što je broj djece upisane u prvi razred osnovnih škola na području Novog Grada najveći u Bosni i Hercegovini, načelnik je ovom prilikom kazao da odavno nije prisustvovao ljepšoj manifestaciji i ugodnijem ambijentu, gdje je upriličen prijem za više od 1.300 mališana.

-Mislim da u Bosni i Hercegovini ni u jednom mjestu nije upisano toliko djece kao u općini Novi Grad, što me zaista čini radosnim. Darovali smo ih skromnim poklonima, ali tu smo da ih pratimo kroz cijeli njihov život, kroz realizaciju brojnih projekata. Trudimo se da popravljamo obdaništa, gradimo igrališta, a u saradnji sa naših 15 osnovnih škola u kojima gradimo sportske dvorane, obnavljamo učionice, organiziramo i školska takmičenja. Mi živimo zajedno sa svojih 15 osnovnih škola - kazao je načelnik u obraćanju prisutnima, ističući da je najljepši dio života upravo onaj koji je vezan za naše najmlađe i da ovog momenta više od 11.000 učenika pohađa osnovne škole u Novom Gradu.

-Volio bih da ova lijepa slika bude motiv onima koji ponekad kažu da ovdje nema budućnosti. Tamo gdje imamo 1.300 prvačića, sigurno ima i budućnosti - poručio je općinski načelnik Semir Efendić, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.