open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo DNS-a
Opizicija u RS-u nije jedinstvena: Nešić kandidat za Predsjedništvo BiH, Jovičić za predsjednika RS-a
Kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima 2022. godine biće predsjednik ove stranke Nenad Nešić, dok će kandidat za predsjednika Republike Srpske biti Radislav Jovičić.
04.03.2022. u 16:24
get url
text
Nenad Nešić

Odlučeno je ovo danas na sjednici Predsjedništva ove stranke.

Ova stranka će samostalno učestvovati na izborima na svim nivoima vlasti, poručeno je nakon sjednice Predsjedništva.

PDP je ranije saopštio da je Jelena Trivić njihov kanidat za jednu od pojedinačnih funkcija, najvjerovatnije za predsjednicu RS.

Iz DNS-a je poručeno da su nakon više sastanaka sa opozicijom, te strpljivih pokušaja objedinjenog nastupa, došli do zaključka da nema napretka ni dogovora.

Poručeno je da su prvi ljudi stranke spremni da nose teret kampanje i izbora.

Radislav Jovičić je kazao da on, niti Nešić, nisu isticali svoju kandidaturu, nego da je to tražilo stranačko članstvo, što su oni prihvatili.

- Dolaze izazovna vremena. Nismo spremni žrtvovati RS za bilo šta, spremni smo izgubiti i našu političku partiju, ako treba – poručio je Jovičić.

Nenad Nešić je kazao da su iz DNS-a rekli “ne” Miloradu Dodiku da bi promijenili stvari u RS, te da je jedan put u RS njegov put koji ide u izolaciju, a da je drugi onih koji bi samo da zamijene Dodika.

-Opozicija je postala talac srpskog Željka Komšića - Nebojše Vukanovića. RS je u užasnoj situaciji ako danas bira između Dodika i Vukanovića. I jedan i drugi misle da im RS pripada i da je u funkciji njih dvojice – poručio je Nešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.