Monstrum

Optužen Banjalučanin koji je seksualno zlostavljao kćerku

Objavljeno: 21.06.2019. u 13:38 Autor: B. S.

On je optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnje kćerke, a slučaj je otkriven kada se djevočica požalila prijateljicama u školi

FOTO: Ilustracija

Protiv D. B. iz Banje Luke podignuta je optužnica za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina u sticaju sa krivičnim djelom upoznavanje djece sa pornografijom.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, a Okružni sud u ovom gradu donio je odluku da mu se pritvor, koji je prvim rješenjem određen 25. marta ove godine, produži do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice. Kontrola opravdanosti pritvora vršitće se po isteku svaka dva mjeseca.

On je optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnje kćerke, a slučaj je otkriven kada se djevočica požalila prijateljicama u školi. Nakon što je sve prijavljeno policiji, optuženi otac je privremeno bio nedostupan istražnim organima jer je radio u jednoj susjednoj zemlji. Uhapšen je na graničnom prelazu prilikom ulaska u BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije