Malikanović je u junu ove godine u sarajevskom naselju Čengić Vila hicem iz pištolja pogodio svog prijatelja Nihada Sokolića (29), kojeg je teško ranio u kuk.

Prethodno su se njih dvojica sukobila sa drugim osobama, da bi Malikanović, želeći ustvari da pomogne svom prijatelju Sokoliću, pogodio njega.

Iako mu je prvobitno na teret stavljen pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, Tužilaštvo KS je promijenilo kvalifikaciju djela, te ga optužilo za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, odnosno izazivanja opće opasnosti, koje je za posljedicu imalo tešku tjelesnu povredu.

Uz potvrđivanje optužnice, Sud mu je produžio i pritvor u kojem se nalazi od hapšenja u junu.

Malikanovićev branilac Aleksandar Remić potvrdio nam je da je Sud Malikanoviću pritvor produžio zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

- Na spomenuto rješenje ću svakako uložiti žalbu i mogu vam reći da sam frapiran takvom odlukom, s obzirom na raniju neosuđivanost mog klijenta, te činjenicu da je djelo prekvalifikovano u odnosu na ono za šta se ranije teretio moj branjenik - kazao je Remić.

Advokat Remić: Najavio žalbu

Ukoliko Sud ne uvaži žalbu njegovog branioca, Malikanović će u pritvorskom odjeljenju tuzlanskog KPZ-a provesti i naredna dva mjeseca, a za krivično djelo za koje se tereti može se izreći kazna zatvora od tri mjeseca do maksimalno tri godine.