open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Optuženi za paljevinu vozila: Fatalna hostesa puštena, momak i dalje u pritvoru
Amel Jašarević i Haso Mujić, koji su također uhapšeni s njima, ne navode se u optužnici i po svemu sudeći neće biti krivično gonjeni
10.06.2019. u 13:22
get url
text

Naida Karić, hostesa koja je u martu ove godine uhapšena zajedno sa njenim momkom Murisom Hodžićem, zbog paljevine automobila Mine Hadžijusufović u sarajevskom naselju Dobrinja, puštena je na slobodu, nakon što je sud potvrdio optužnicu Tužilaštva KS kojom je tereti za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, izazivanje opće opasnosti, te podstrekavanje.

Ovu informaciju potvrdio nam je njen advokat Izet Baždarević.

Za razliku od Naide, koja je u petak puštena na slobodu, njenom momku Murisu produžen je pritvor.

Amel Jašarević i Haso Mujić, koji su također uhapšeni s njima, ne navode se u optužnici i po svemu sudeći neće biti krivično gonjeni.

Paljevina se dogodila 8. marta ove godine, a osim vozila Mine Mateljan, vatra je uništila još tri vozila.

FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Naida Karić je, prema navodima Tužilaštva, duži vremenski period tražila osobu koja bi zapalila automobil, a zajedno su u nekoliko navrata obilazili automobil koji su na kraju zapalili.

S druge strane, njen advokat je ustvrdio kako ona nije zapalila ničije auto niti je bilo koga podstrekavala da učini tako nešto.

- Ona jeste bila u sukobu sa oštećenom sa kojom je imala fizički obračun prije godinu. Tada je oštećena mojoj klijentici znatno oštetila njeno vozilo, ali od tada se nisu vidjele niti su bile u nekom kontaktu - kazao je na ročištu za određivanje pritvora Izet Baždarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.