Subota, 30.09.2023.
FOTO: Damir Hodžić

Optuženi za uzimanje 200.000 KM od podizvođača na izgradnji Sarajevo Towera

Kao odgovorne osobe firme "Smart Invest", koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower", od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme "Smart Invest", koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower", od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao. 

Dio, prethodno označenog  novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i uhapšeni.

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo optuženima su produžene mjere zabrane. 

I to zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh