Banja Luka

Optužnica za ubistvo: Nakon svađe zbog djevojke, oca svog suparnika upucao u srce

Objavljeno: 18.09.2019. u 15:19 Autor: B. S.

Aleksandar Bubnjević  (28) optužen da je u junu na kućnom pragu ubio Miroslava Tatića (52)

FOTO: arhiv

Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Bubnjevića (28) iz Banje Luke zbog ubistva Miroslava Tatića (52) koje se dogodilo u junu ove godine.

U optužnici se navodi da je 19. juna 2019. godine oko 23 sata u ulici Branka Popovića u Banjoj Luci došao do kuće u kojoj je živio Tatić, nakon čega se vanjskim stepenicama popeo na sprat kuće. Tu je iz neposredne blizine pucao u Tatića iz pištolja koji je donio sa sobom.

- Iz neposredne blizine pucao je u pravcu oštećenog, ispalivši jedan projektil koji ga je pogodio u lijevu polovinu prednje strane grudnog koša, a izašao u desnoj polovini leđa. Nanesena mu je prostrijelna rana kroz srce, usljed čega je ubrzo nastupila smrt – ističe se u optužnici.

Kao što smo ranije pisali, Bubnjević je do kuće Tatića kritične večeri došao sa svojom maloljetnom djevojkom. On je bio u sukobu sa sinom ubijenog Dejanom Tatićem zbog djevojke.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije