Široki Brijeg

Osam privedenih nakon utakmice na Pecari i Thompsonovog koncerta

Objavljeno: 16.08.2019. u 11:12 Autor: M. M.

Svi privedeni bili su pod utjecajem alkohola, te će nakon triježnjenja biti pušteni na slobodu, uz prekršajne naloge

FOTO: FACEBOOK

Policija u Širokom Brijegu imala je jučer pune ruke posla s obzirom na to da se na Pecari igrala uzvratna utakmica Zrinjski - Malmö, dok se u centru grada održavao koncert Marka Perkovića Thompsona povodom Dana Grada.

Veliki broj policijaca bio je na terenu, a kako nam je potvrdio portparol MUP-a ZHK Dražan Bošnjak, većih problema nije bilo.

- Imali smo tri narušavanja javnog reda i mira, a privedeno je ukupno osam osoba. Šest osoba iz Mostara privedeno je nakon utakmice, a po završetku koncerta privedene su još dvije osobe iz Širokog Brijega - kazao je Bošnjak.

Dodao je da su svi privedeni bili pod utjecajem alkohola, te da će nakon triježnjenja biti pušteni na slobodu, uz prekršajne naloge zbog narušavanja javnog reda i mira.

Bošnjak je kazao i da su tokom jučerašnjeg dana na području Zapadno-hercegovačkog kantona evidentirana dva krivična djela, te sedam saobraćajnih nezgoda, od čega četiri sa manjom i tri sa većom materijalnom štetom.

Čak 11 osoba povrijeđeno je u ovim nezgodama.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije