open-navfaktor-logo
search
IJF ranking-lista
Osim bronze Larisa Cerić osvojila i važnih 1.000 bodova
Osvajanjem bronze na Svjetskom prvenstvu Larisa je stigla do novih 1.000 bodova, te je ostala drugoplasirana na IJF-ovoj ranking-listi
27.09.2018. u 13:50
get url
text
Larisa Cerić
Larisa Cerić

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja, Larisa Cerić, jučer je na Svjetskom prvenstvu u džudu u Bakuu osvojila bronzanu medalju.

Nakon što je u polufinalu poražena od Japanke Sarah Asahino, Cerić je u borbi za treće mjesto bila bolja od Britanke Sarah Adlington.

Treće mjesto i bronzana medalja sa Svjetskog prvenstva još je jedan veliki uspjeh naše sjajne džudistkinje, ali i potvrda njenog kvalitetnog i predanog rada.

Osvajanjem bronze na Svjetskom prvenstvu Larisa je stigla do novih 1.000 bodova, te je ostala drugoplasirana na IJF-ovoj ranking-listi najboljih svjetskih džudistkinja u kategoriji preko 78 kilograma sa ukupno 5630 bodova. 

Novi lider na na svjetskoj ranking-listi je upravo Sarah Asahino koja je u polufinalu savladala našu najbolju takmičarku, dok se do jučer vodeća Kim Minjeong nalazi na trećoj poziciji, a za Larisom trenutno zaostaje 285 bodova.

Visoka pozicija na ranking-listi izuzetno je važna zbog činjenice da će samo 16 najboljih osigurati plasman na Olimpijske igre 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.