open-navfaktor-logo
search
Treneri nakon susreta
Osim: Pojavila se priča da smo u Evropi izgubili od levata; Mulalić: Bez po jada i muke primamo golove
Fudbaleri Veleža savladali su Željezničara sa 3:1 u prvom meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.08.2022. u 19:34
get url
text

Trener Veleža Amar Osim ističe da su njegovi izabranici zasluženo slavili.

-  Prvih 20 minuta smo bili smušeni, dozvolili smo par napada Želje nakon naših greška. Poslije smo imali kontrolu utakmice. Gol koji smo primili početkom drugog poluvremena nas je usporio. Kada smo postigli drugi gol bilo je lakše, na kraju smo zasluženi smo pobijedili. Jako teško je bilo igrati zbog toplog vremena i nakon Evrope kada se pojavila priča da smo izgubili od levata, ali to nije istina - rekao je Osim i nastavio:

- Nadam se da ćemo nakon ovih teških 15 dana nakon Evrope pomoći da se vratimo na takav nivo koji Velež zaslužuje - dodao je trener Rođenih.

Edis Mulalić, trener Plavih, smatra da je prelomni momenat na meču bio drugi gol Veleža.

- Mislim da smo otvorili dobru utakmicu, imali smo nekoliko dobrih situacija da povedemo. Na početku drugog poluvremena smo se vratili. Kada analiziramo sva tri gola, dosta neodgovorno. Bez po jada i bez po muke primamo golove. Sav trud i sve padne u vodu. Prelomni momenat bio je drugi gol Veleža. Treći gol smo primili kao pioniri. Velež nas je hladno kaznio - rekao je Mulalić.

- Neodgovorno radimo neke stvari, a to ne smijemo na ovom nivou. Uvijek stojim iza svojih igrača, i stat ću i danas ali dosta neodgovorno. Čestitam Veležu na pobjedi - zaključio je strateg Plavih

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.