Kompanija Greens u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom predstavila je svoje proizvode iz organske poljoprivredne proizvodnje na Sarajevo Holiday Marketu.

Kompanija Greens je pokrenuta kroz program ProReha - Centar za osposobljavanje, prekvalifikaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom. Projekt je okupio tim mladih ljudi koji je odlučan raditi na osiguranju zapošljavanja, te su fokus našli u uzgoju mikropovrća i začinskog bolja, koje se uglavnom koristi za salate i kao dodatak jelima.

Zaposlenik i učesnik programa Greens Kerim Mašala je rekao da rade dodatke hrani, začine, te da je sada aktuelna i božićna pšenica.

- U Hotonju imamo staklenik, radimo tokom cijele sezone. Uspjeli smo izaći s našim proizvodima u Mercator. Naredna faza je veći rad sa sušenim povrćem, začinskim i ljekovitim biljem, čemu bi nam pomogla nabavka nove sušare. Ono što je najvažnije, radimo koristan rad i imamo društvo u poslu. Pomažemo novim korisnicima. Radim na sađenju i održavanju, a evo danas smo tu zaduženi za promociju i prodaju - kazao je Mašala.  

Greens ima staklenik od 25 kvadrata i plastenik od 150 kvadrata, kao i prostor za cjelogodišnji uzgoj mikropovrća.

- Naše proizvode možete naći u većim tržnim centrima, a radimo i direktno s kuharima i ugostiteljima, koji prepoznaju važnost i kvalitetu svježeg mikropovrća i začina. Lako nas je pronaći, po našem nazivu Greens, koji je i nastao kao želja i ideja našeg tima - zaključio je Mašala.