open-navfaktor-logo
search
Pucnjava na Breki
Osumnjičen za pokušaj ubistva: Tužilaštvo KS traži pritvor za Dinu Menzilovića
Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uputila je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu za određivanje jednomjesečnog pritvora Dini Menziloviću (50) iz Zenice, osumnjičenom za pokušaj ubistva A. M., koje se dogodilo prije desetak dana u sarajevskom naselju Breka.
11.03.2020. u 14:39
get url
text

- Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

S druge strane, za trojicu uhapšenih koji se sumnjiče za pomaganje Menziloviću nakon krivičnog djela predložene su mjere zabrane, kazala je Bavčić.

{$galerijaFotografija}

Kako smo ranije objavili, Menzilović je 2. marta navečer u ulici Braće Kadić pucao na vozilo "seat", vlasništvo M. M., oca napadnutog A. M.

Kako saznajemo, prilikom pucnjave A. M. je zadobio lakšu povredu noge od rikošeta. Nakon toga je, pucajući u samoodbrani ranio uhapšenog Menzilovića, kojeg su jučer pripadnici MUP-a gotovo unijeli u zgradu Tužilaštva KS jer se teško kretao.

Nakon pucnjave, Menzilović je vozilom "golf 4" je pobjegao s mjesta događaja.

Istragom ovog slučaja, pripadnici Sektora krim-policije došli su do saznanja da bi se u vezu sa pucnjavom mogao dovesti Menzilović, koji je uhapšen preksinoć oko 19 sati, a nekoliko sati kasnije pronađeni su i uhapšeni i njegovi pomagači Sabahudin Mišić i Muamer Hadžić i Adnan Kadić.

20200310141349_0J4A0320.JPG
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.