open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Osumnjičeni da su s fantomkama i pištoljima pljačkali po TK: Mujiću i Omeroviću određen pritvor
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Tužilaštva tuzlanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor za Harisa Mujića (23) i Albina Omerovića (18) iz Lukavca.
Merima Čustović
07.10.2021. u 13:59
get url
text

Mujić je osumnjičen da je počinio deset razbojništava u periodu od 14. septembra do početka oktobra 2021. godine na području Lukavca, Gračanice i Tuzle, dok je Omerović osumnjičen da je kao saučesnik sa Mujićem počinio dva razbojništva.

Istraga je otvorena i protiv A. K., osumnjičenog da je pomagao Mujiću prilikom razbojništva u Gračanici 28. septembra ove godine, ali je pušten da se brani sa slobode.

- Postoji osnovana sumnja da je Mujić u sedam navrata automobilom dolazio do različitih objekata, kladionica, apoteka, marketa ili trgovinskih radnji u Lukavcu, Gračanici i Tuzli, maskiran kapom "fantomka" i naoružan pištoljem, te radnicama uz prijetnju pištoljem uzimao novac iz kasa. U dva navrata, u marketima u Gračanici i Lukavcu, maskirani su ulazili Mujić i Omerović i uz prijetnju pištoljima uzimali novac od radnica. U jednoj situciji Mujića je motociklom pred apoteku u Gračanici dovezao osumnjičeni A. K., te ga sačekao dok je uzimao novac, nakon čega su se zajedno udaljili iz objekta - naveli su iz Tužilaštva TK.

Dodaju da je procijenjeno da je u deset razbojništava za koje su osumnjičeni Mujić i saučesnici vlasnicima objekata pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 8.500 KM.

- Pripadnici MUP-a TK su identifikovali i lišili slobode osumnjičene, te je obavljena kriminalistička obrada. Oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva, gdje su ispitani. Istraga je u toku - navodi se u saopćenju Tužilaštva TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.