open-navfaktor-logo
search
Produžen pritvor
Osumnjičeni za malverzacije s vozačkim dozvolama u Sarajevu ostaju iza brave
Referentica u MUP-u KS Hasiba Zajković zadržana je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Omer Sejdić je zadržan zbog opasnosti od bjekstva, dok je Ramizu Topaloviću pritvor produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu
07.11.2019. u 16:10
get url
text

Referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru administarcije MUP-a Kantona Sarajevo, te posrednik i korisnik lažne vozačke dozvole, koji su prije mjesec pritvoreni nakon hapšenja u akciji vezanoj za malverzacije sa izdavanjem vozačkih dozvola, ostaju u pritvoru do 5. januara 2020. godine, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, nakon hapšenja devet osoba, u pritvoru je, odlukom suda, zadržano troje njih. Terete se za krivična djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenja isprava.

Referentica u MUP-u KS Hasiba Zajković zadržana je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Omer Sejdić je zadržan zbog opasnosti od bjekstva, dok je Ramizu Topaloviću pritvor produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu.

Nakon akcije se moglo čuti da je na ovaj način izdato najmanje deset vozačkih dozvola, ali je, kako nam je potvrdio Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu KS,  u međuvremenu istraga proširena na još 25 dokumenata izdatih na nezakonit način.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.