open-navfaktor-logo
search
Budžet i izbori
Otkazano mu gostovanje u TV emisiji: Konaković i Šepić ne smiju izaći "na crtu" Zahiragiću?
Haris Zahiragić, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) objavio je na svojoj Facebook stranici informaciju da je trebao gostovati u TV emisiji zajedno sa Senadom Šepićem, predsjednikom stranke Nezavisni blok, i Elmedinom Konakovićem, predsjednikom Naroda i pravde, ali da mu je gostovanje naprasno otkazano. 
16.07.2020. u 15:42
get url
text

- Jučer ujutro je u Centralu SDA stigao poziv od Al Jazeera Balkans za današnje gostovanje u dijaloškoj emisji "Kontekst". Tema emisije - državni budžet i u vezi sa njim održavanje lokalnih izbora i najavljeni protesti opozicije.

Centrala je delegirala mene, nakon čega su me kontaktirali sa AJB da se dogovorimo oko detalja.

Potvrdio sam dolazak, uprkos tome što su pored mene gosti trebali biti Senad Šepić i Elmedin Konaković – koji su ranije potvrdili gostovanje, kao predstavnici stranaka koje uopće nisu parlamentarne na državnom nivou, a samim tim ni relevantne da na tu temu govore. Potvrdio sam jer sam smatrao za korisno argumentima probušiti taj glasni balon.

Ipak, u popodnevnim satima dobio sam poziv sa AJB sa izvinjenjem i otkazivanjem nastupa jer se, eto kao, desio nesporazum kada su pozvali predstavnika SDA da gostuje u toj emisiji. Navodno, nema to veze sa činjenicom da sam ja delegiran da gostujem u toj emisiji.

VEZANI TEKST - SDP, SDS i PDP - najveće galamdžije ipak ne žele izbore: Principi do podne, politikanstvo od podne

Iako sam navikao da kolege iz drugih stanaka, ne znam zašto, izbjegavaju debatne emisije sa mnom, sa jednim 28-godišnjakom što je njihova sramota, ipak sam ostao u nevjerici jer je ovakvo nešto nezapamćeno i u puno manje ozbiljnim medijskim kućama od AJB.

Bez obzira na to, ipak sam prihvatio izvinjenje. Zašto? Zato što želim da vjerujem da AJB, kao filijala jedne od globalno najozbiljnijih medijskih kuća, nije sebi dozvolila da joj uređivačku politiku vode i goste biraju neke lokalne politike i političari. Želim da vjerujem... - napisao je Zahiragić. 

Radi li se o tome da bi Šepić i Konaković htjeli sami, bez političkih oponenata, govoriti na temu izbora i budžeta ili je nešto drugo u pitanju?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.