Petak, 22.09.2023.

Otvorena sezona kupanja u Neumu, koliko košta hamburger, kafa, voda, sladoled...

U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru, danas u devet sati je ugodnih 18 stepeni Celzijusa, a u grad su počeli pristizati prvi turisti.

Kako sezona još nije zvanično počela, tako u Neumu nisu svi ugostitelji otvorili vrata svojih objekata.

Sigurno da će se narednih dana dosta polemisati o cijenama u ovom turističkom biseru BiH. Tako da, ako želite ručati u restoranima uz obalu, prvo pogledajte cjenovnike.

Ukoliko odlučite otići na kafu, nju ćete platiti tri KM, koliko košta i flaširana voda. Kada je u pitanju hrana, za pileći file ili hamburger izdvojit ćete 18 KM.

Posebna su priča cijene u pojedinim prodavnicama uz obalu, koje su dosta skuplje. Tako u jednoj od trgovina Coca cola od dva litra košta čak 4.8 KM, a sladoled King Majestic 4.7 KM.

Sigurno je da će cijene u sezoni biti još veće, tako da je vrijeme da se angažuju i inspekcije kako bi na vrijeme zaustavile samovolju vlasnika trgovina koji cijene formiraju kako im je volja.

U jedinom bh. gradu na moru danas su najhrabriji otvorili i sezonu kupanja. Većinom je riječ o gostima iz Rusije, ali hladno more nije smetala ni nekoliko Bosanaca koji su se u Jadranu zadržali samo par minuta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh