open-navfaktor-logo
search
Među boljim u timu
Ovako su poznati portali ocijenili nastup Dijamanta protiv Verone
Aktuelni pravci Italije, fudbaleri Intera, poslije dva kola u novoj sezoni Serie A imaju perfektan učinak u odbrani Scudetta.
28.08.2021. u 09:47
get url
text

Izabranici Simonea Inzaghija u petak navečer su nakon preokreta s 3:1 slavili u gostima kod Hellas Verone, a značajan doprinos novoj pobjedi dao je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Dijamantu pripadaju velike zasluge za izjednačujući pogodak Lautara Martineza na samom startu drugog poluvremena.

VEZANI TEKST - Džeko "odvukao" pola odbrane: Martinez pogodio za izjednačenje Intera protiv Verone

Da je prekaljeni bh. napadač odradio dobar posao u 87 minuta utakmice svjedoče i ocjene dva poznata portala koja se bave fudbalskom statistikom najjačih evropskih fudbalski liga.

Sofascore je Edina ocijenio sa 7,3, a bolje ocjene o njega dobili su samo Calhanoglu (7,4), Darmian (7,5) i dvostruki strijelac Correa (8,4).

Nešto slabiju ocjenu Džeko je dobio od portala Whoscored (7,2), no i prema njima iskusni napadač Zmajeva bio je jedan od najboljih u sastavu Nerazzurra. Bolje ocijene dobili su samo Martinez (7,4), Barela i Darmian (7,5) i Correa (8,1), dok su Calhanoglu i De Vrij ocijenjeni identično kao i naš reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.