open-navfaktor-logo
search
U znak protesta
Palestinski zatvorenici stupili u štrajk glađu u izraelskom zatvoru
Prema podacima palestinskih institucija, trenutno se u izraelskim zatvorima nalazi oko 5.000 palestinskih zatvorenika, uključujući i 200 maloljetnika i 40 žena
04.12.2019. u 12:37
get url
text

Najmanje 40 palestinskih zatvorenika danas je stupilo u štrajk glađu u zatvoru na jugu Izraela, javlja Anadolija. Palestinski zatvorenici u izraelskom zatvoru u Ashkelonu štrajkom glađu protestiraju zbog izuzetno loših uvjeta u zatvoru i stalnih represivnih mjera koje provodi zatvorsko osoblje.

- Zatvorenici su obavijestili administraciju zatvora u Ashkelonu da će štrajk glađu trajati sve dok njihovi zahtjevi za poboljšanje uvjeta u toj ustanovi ne budu zadovoljeni - izjavio je Qadri Abu Bakr, predsjednik Komisije za pitanja palestinskih zatvorenika.

On je za Anadoliju kazao da su zatvorenici podvrgnuti stalnim represivnim mjerama i da su im uništene lične stvari. Brojne međunarodne zajednice su pozivale na provođenje istrage o represiji koju izraelske vlasti provode nad palestinskim zatvorenicima.

Prema podacima palestinskih institucija, trenutno se u izraelskim zatvorima nalazi oko 5.000 palestinskih zatvorenika, uključujući i 200 maloljetnika i 40 žena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.