open-navfaktor-logo
search
Reketirali građevinare
"Pali" sa obilježenih 60.000 KM: Uhapšeni u akciji "Tower" predati Tužilaštvu KS
Terete se da su od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova
11.07.2019. u 15:07
get url
text

Elvedin Mahmutović i Sedin Halilagić, koji su uhapšeni u akciji "Tower", koju su jučer, uz asistenciju OSA-e proveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), dovedeni su u zgradu Tužilaštva KS, u čiju nadležnost su ih, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predali pripadnici FUP-a.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je da je osumnjičenima određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor.

{$galerijaFotografija}

Mahmutović, generalni direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, sumnjiče se za krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi.

Konkretno, terete se da su od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Pripadnici FUP-a su u sklopu akcije "Tower" pretresli i prostorije stambeno-poslovnog objekta "Panamera" na Ilidži, gdje su pronađeni predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku. 

Privođenje osumnjičenih u akciji "Tower" 11.07.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.