open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Pametne table u 11 osnovnih škola
Na "pametnim tablama" moguće je obaviti testiranje ili neku drugu provjeru znanja i poslati rezultate putem maila na adrese roditelja
31.08.2018. u 11:06
get url
text

U kabinetu za informatiku Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" održana je prezentacija rada na "pametnim tablama" koje je nabavila Općina Centar za svih 11 osnovnih škola sa njenog područja.

Predstavnici firme Imtec  direktorima osnovnih škola prezentirali su principe rada  "pametne table" koja može biti spojena na kompjuter ili neki drugi elektronski uređaj i povezti se na internet.

Uz pomoć ovog školskog pomagala, osim predavanja za učenike, također je moguće obaviti testiranje ili neku drugu provjeru znanja, poslati rezultate putem maila na adrese roditelja, snimiti predavanja tako da se ono može iskoristiti i po nekoliko puta za različita odjeljenja.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je nakon prezentacije kazao da na ovaj način Općina želi unaprijediti nastavni proces u školama. 

- Kroz ovaj pilot projekat želimo da našu djecu uključimo u savremene tokove informatizacije. Za njegovu uspješnu realizaciju potrebno je također uskladiti pedagoške normative i nastavne metode kako ovo ne bi predstavljalo teret za djecu već im pomagalo u njihovoj edukaciji. Također planiramo da ovim projektom obuhvatimo i srednje škole sa našeg područja - kazao je Ajnadžić.

Općina Centar je za nabavku "pametnih tabli" za 11 osnovnih škola koje se nalaze na njenom području iz  budžeta je izdvojila 50 hiljada maraka, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.