open-navfaktor-logo
search
135.000 eura
Pao mu kofer na presađenu kosu, traži odštetu od aviokompanije
Talijan koji je u Istanbulu uradio transplantaciju kose tuži tursku aviokompaniju Turkish Airlines za štetu koja mu je nanesena kada mu je u avionu na tek operisanu glavu pala putna torba.
25.08.2020. u 20:25
get url
text

Muškarac 37 godina porijeklom iz Taranta, na jugu Italije, tužio je tursku kompaniju tek sada, pošto se nakon nekoliko mjeseci poslije operacije pokazalo da mu je transplatirana kosa uspješno izrasla na svim mjestima, izuzev na onome gdje je bio udaren torbom.

Sve se, kako piše agencija, dogodilo u novembru prošle godine, kada je putnik dan nakon operacije krenuo nazad kući.

Da bi zaštitio tek operisanu glavu, pokušao je da uzme iz pretinca iznad sjedišta jastučić, ali mu je na glavu pala putnička torba. Rana je prokrvarila, osoblje mu je pomoglo da se očisti i sve bi se završilo na tome, da nakon nekoliko mjeseci poslije operacije, kosa na "udarenom" mjestu nije izrasla pogrešno.

Prema agenciji koja je specijalizovana za međunarodne sporove "Studio 3A", putnik traži odštetu od 135.000 eura.

Avio-kompanija u ovom slučaju ne može u svoju odbranu da kaže "da su bile preduzete sve neophodne mjere zaštite putnika", jer prema međunarodnim pravilima tako nešto se može uzeti u obzir samo ako je tražena šteta veća od sume koju traži Talijan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.