Papa Franjo prihvatio je u subotu odreknuće od biskupske službe Perića te na njegovo mjesto imenovao Palića, dosadašnjeg hvarskog biskupa, objavljeno je tačno u podne istovremeno u Vatikanu i Mostaru. Nakon više od godinu dana otkako je biskup Perić zbog navršene kanonske dobi od 75 godina (2. februara 2019.) papi na raspolaganje stavio svoj mandat, dvije hercegovačke biskupije imaju novoga biskupa u osobi mons. Palića. Nakon što je pročitana papinska bula kojom je objavljeno imenovanje biskupa Palića snažno su zazvonila zvona na mostarskoj prvostolnici.

Petar Palić u Mostar stiže s Hvara gdje je dvije godine bio biskup. Ovaj Janjevac je obnašao i dužnosti generalnog sekretara Hrvatske biskupske konferencije i generalnog vikara Dubrovačke biskupije. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1. juna 1996. godine. Doktorirao je teologiju na Teološkom fakultetu Karl-Franzens univerziteta u Grazu. Papa Franjo imenovao ga je hvarskim biskupom 9. marta 2018.

Biskupa Palića u Hercegovini očekuju dva važna otvorena crkvena pitanja, rješavanja statusa razriješenih franjevaca koji su odbili predati župe dijecezanskim svećenicima, te pitanje međugorskog fenomena o ukazanjima blažene Djevice Marije, prenosi Hina.