Tematska sjednica

Parlament FBiH: Prihvaćen dnevni red, sutra o zavodima Pazarić, Drin, Bakovići...

Objavljeno: 03.12.2019. u 15:41

Zuko kaže da se nije moglo raspravljati o Nacrtu zakona o uzbunjivačima

Kenela Zuko

Na sjednici Komisije za zaštitu ljudskih prava i sloboda Zastupničkog doma Parlamenta FBiH se raspravljalo o dnevnom redu i potvrđeno je prihvatinje svih tačaka koje se odnose za sutrašnju tematsku sjednicu, izjavila je članica Komisije Kenela Zuko.

Sjedinica će biti posvećena Zavodu za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece Pazarić, kao i Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Zavodu za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo i Ustanovi iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški, kao i pismu komesara Savjeta Evrope za ljudska prava.

Zuko kaže da se nije moglo raspravljati o Nacrtu zakona o uzbunjivačima, jer je predložen suprotno članu 166 Poslovnika o radu PDFBIH, obzirom da treba proći 14 dana od dana dostavljanja zastupnicima.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije