open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Pazarić: BMW-om udario dijete i pobjegao, policija ga našla i uhapsila
Vozač automobila BMW jučer kasno popodne u Pazariću kod Sarajeva udario je 12-godišnje dijete, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Uhapšen je kasno sinoć na području Hadžića, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.
19.04.2022. u 09:59
get url
text

Nesreća u kojoj je dijete zadobilo teške tjelesne povrede dogodila se u 17.30 sati. Ljekarska pomoć ukazana mu je u Kliničkom centru Univerziteta u sarajevu, gdje je zadržano na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, pripadnici Odjeljenja za soabraćajne istrage su došli do saznanja da se radi o vozilu BMW, registraskih oznaka O82-M-712. Njega su oko 19.40 sati zaustavili pripadnici Policijske stanice Hadžići. Za volanom se nalazio S. Č. (1985) iz Hadžića.

- Na mjestu nesreće obavljen je uviđaj, uz angažovanje vještaka mašinske i saobraćajne struke. Zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, vozač S. Č. je u 23 sata uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz sarajevske policije.

Policija, pod nadzorom tužioca, nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ove saobraćajne nesreće, kazali su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.