open-navfaktor-logo
search
"Hrvatska do Tokija"
Penzionisani hrvatski admiral Lošo ponovo šokira: Nama pripada cijela BiH, Srem, Bačka, Boka do Ulcinja
Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izazvao je pažnju javnosti u regionu izjavom da "cijela Bosna i Hercegovina i dio Srbije pripadaju Hrvatskoj".
19.05.2020. u 22:28
get url
text

- Ovo nema veze sa Drugim svjetskim ratom, ali zna se da je cijela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Nek' bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve - rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

- Također, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i dijelovi Banata - dodao je Domazet.

Objašnjavajući stavove admiral Lošo je naglasio da globalističkim lijevo-liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još uvijek snažnoj emotivnoj vezi i dijela članstva i biračkog tijela prema tome pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena "nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namjerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH".

Lošo je i odranije poznat javnosti po šokantnim izjavama.

Prije nešto više od dvije godine tadašnja hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razriješila ga je članstva u Vijeću za domovinsku sigurnost zbog izjave kako bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani".

On je tada izjavio kako je "u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske i ništa više od toga", i da "na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, Hrvatska može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više"

Na tu izjavu ponukalo ga je preispitivanje borbene spremnosti slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.