Visina kazne je ostala nepromijenjena u odnosu na prvostepenu presudu, ali je žalba Stanića djelimično uvažena i odnosi se na vrijeme provedeno u pritvoru. Žalba okružnog javnog tužioca Banja Luka je odbačena kao nedopuštena.

- Presuda Okružnog suda u Banjoj Luci od 31. marta 2022. godine preinačava se u odluci o uračunavanju pritvora, na način da se u izrečenu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri mjeseca, pored vremena provedenog u pritvoru od 31. jula 2021. godine do 31. marta 2022. godine uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od 20. aprila 2022. godine pa nadalje, dok u ostalom dijelu presuda ostaje neizmijenjena – potvrdila je sekretar Vrhovnog suda RS-a Jelena Despotović.

U prvostepenoj presudi Petru Staniću je, osim zatvorske kazne, izrečena i mjera zabrane prilaska Miladinu Staniću na udaljenost od 300 metara. Stanića je optužnica teretila za krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Kritični događaj desio se 31. jula 2021. godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora gdje je došlo  do svađe između dvojice rođaka. Miladin Stanić je vozio traktor kada ga je Petar Stanić napao da ugrožava njegov posjed, a potom izvadio pištolj i zapucao u njegovom pravcu.

Miladin Stanić je zadobio lakše povrede kada ga je rikošet metka pogodio u palac desne ruke.