open-navfaktor-logo
search
Ponovo među Plavcima
Petr Cech se vratio u Chelsea u ulozi savjetnika
Radujem se novom izazovu i nadam se da ću iskoristiti svo svoje znanje i iskustvo u fudbalu kako bih pomogao timu da u budućnosti postiže još veće uspjehe, kazao Cech
21.06.2019. u 16:56
get url
text

Bivši češki golman Petr Cech vratio se u Fudbalski klub Chelsea u kojem će obavljati posao tehničkog savjetnika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cech je na Stamford Bridgeu proveo čak 11 godina tokom kojih je osvojio 13 trofeja. U redove gradskog rivala Arsenala prešao je 2015. godine, a tamo je ovog ljeta i okončao karijeru.

- Osjećam se veoma privilegovano što imam priliku da se ponovo priključim Chelseaju i pomognem da se stvori što je moguće bolje okruženje za visoke performanse, kako bi se nastavili uspjesi koje kluba ima u posljednjih 15 godina. Radujem se novom izazovu i nadam se da ću iskoristiti svo svoje znanje i iskustvo u fudbalu kako bih pomogao timu da u budućnosti postiže još veće uspjehe - kazao je 37-godišnji Cech za klupsku internet stranicu.

Chelsea je trenutno bez menadžer pošto je Italijan Maurizio Sarri, nakon samo jedne sezone, odlučio da preuzme Juventus. Najveći favorit za njegovog nasljednika je Frank Lampard, bivši vezni igrač Chelsea i Cechov saigrač.

Cech je karijeru počeo Chmel Biyanyju, a zatim je branio za prašku Spartu, Rennes, Chelsea i Arsenal. Na golu reprezentacije Češke stajao je 124 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.