Priveden u policiju

Pijani Banjalučanin glumio policajca i zaustavljao automobile

Objavljeno: 15.11.2019. u 08:59

Protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela lažno predstavljanje

FOTO: ILUSTRACIJA

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su u tom gradu muškarca D. D. zbog sumnje da se lažno predstavljao kao inspektor policije.

Nakon što je nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno da u ulici Branka Popovića muškarac zaustavlja vozila i predstavlja se građanima kao inspektor policije, policajci su ga zatekli u vidljivo alkoholisanom stanju.

On je prilikom zaustavljanja vozila koristio privatno vozilo i legitimaciju za vozače motornih vozila u kožnoj futroli, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Osumnjičeni je uhapšen deset minuta poslije ponoći i protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela lažno predstavljanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije