Objavljen snimak

Piroman snimljen kako pali automobile, oštećeno ukupno deset vozila

Objavljeno: 21.10.2019. u 08:59

Incident se dogodio u noći sa 19. na 20. oktobar, a snimak prikazuje muškarca čije lice prekriva kapuljača

Nadzornom kamerom je zabilježen trenutak u kojem piroman pali automobile lokalnog prodavača u londonskom naselju Ashington.

Incident se dogodio u noći sa 19. na 20. oktobar, a snimak prikazuje muškarca čije lice prekriva kapuljača. Muškarac je zatim preko automobila polio zapaljivu tečnost, a nedugo poslije se vidi plamen koji je zahvatio vozilo.

Ukupno je na isti način zapalio pet automobila, a na snimku koji je dospio u medije se zatim vide vatrogasci kako pokušavaju ugasiti požar.

Obim štete izazvane paljevinom je u potpunosti bio vidljiv nakon svitanja. Zapaljeni automobili su gotovo u potpunosti uništeni, a ukupno je oštećeno deset automobila, prenosi Daily Mail.

- Nažalost, niti jedan zapaljeni automobil nije bio jeftin. Jednog od njih smo kupili tek u petak – kazala je suvlasnica prodavnice automobila Rachel Gascoigne, koja je dodala da je očigledno kako ih neko pokušava "izgurati iz posla".

Izvor:   Daily Mail

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije