open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Pirova pobjeda BiH na Islandu, plasman na Eurobasket ostao je samo san
Izabranicima Gorana Loje četvrta pobjeda u kvalifikacijama za EP nije bila dovoljna da se prvi put poslije 20 godina plasiraju na kontinentalni šampionat
21.11.2018. u 22:41
get url
text
Marica Gajić

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Reykjaviku sa 84:74 savladala domaću selekciju Islanda.

Izabranicima selektora Gorana Loje četvrta pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije bila dovoljna da se prvi put poslije 20 godina plasiraju na kontinentalni šampionat.

Sama utakmica bila je posebno teška za naše košarkašice jer su još prije početka znale da im je potrebna pobjeda sa 50 i više poena razlike, te jednako uvjerljiv trijumf Španije nad Ukrajinom, a sve ovo prouzrokovala je prilično iznenađujuća pobjeda Bjelorusije u gostima kod Turske.

Prvo ime u pobjedi naše selekcije bila je sjajna Marica Gajić, koja je ostvarila double-double. Marica je postigla 13 poena i uhvatila 14 lopti, kojima je pridodala tri asistencije i četiri blokade. Najefikasnije u našem timu bile su Nikolina Babić i Milica Deura koje su postigle po 15 koševa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.