open-navfaktor-logo
search
Državna služba
Planirali da će naredne godine imati tri smrtna slučaja
Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH za 2020. godinu već pripremila Prijedlog budžeta, u kojem je planirana i pomoć u slučaju smrti u iznosu od 7.911 KM.
13.09.2019. u 08:43
get url
text
direkcija za civilno zrakoplovstvo bih

Iako država nema usvojen budžet za tekuću godinu i funkcionira na odlukama o privremenom finansiranju, u državnim institucijama uveliko pripremaju i budžete za narednu godinu. Tako je i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) za 2020. godinu pripremila Prijedlog budžeta.   

Prema zahtjevu, ukupno potrebna sredstva za rad Direkcije za narednu godinu godinu iznose 4.809.000 KM. Od tog iznosa, za bruto plaće i naknade zaposlenih predviđeno je 1.739.000 KM, a za naknade troškova zaposlenih 327.000 KM.

U okviru troškova zaposlenih, pored ostalih stavki, planirana je i pomoć u slučaju smrti u iznosu od 7.911 KM, a projekcija je urađena za tri zaposlenika!?

Iako naizgled neobična praksa, da se za iduću godinu planira pomoć u slučaju smrti tri zaposlenika, ona je u skladu sa Odlukom o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu u slučaju teške povrede na radu zaposlenog, teške bolesti i invalidnosti zaposlenog ili člana njegove uze porodice i smrti člana uže porodice zaposlenog.


Faksimil Prijedloga budžeta BHDC-a 

Zahtjev za ovakav budžet Direkcije, kako je navedeno, baziran je "na zadacima i aktivnostima koje je Direkcija dužna provoditi i realizirati u 2020. godini u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima, te raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.