Dat nalog

Planirano više od milion KM za nabavku vozila za organe i tijela Vlade FBiH

Objavljeno: 22.08.2019. u 12:55

Utvrđeno i šta su budžetski korisnici dužni uraditi po preuzimanju novih vozila

FOTO: Arhiv

Federalna vlada danas je Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH dala nalog da pripremi Prijedlog odluke o nabavci vozila, koja će se u postupku javne nabavke realizirati iz planiranih sredstava, usvojenih budžetom za 2019. godinu, za potrebe organa i tijela Vlade FBiH (1.000.000 KM) i Službe za zajedničke poslove (80.000 KM).

Po preuzimanju novih vozila, budžetski korisnici su dužni staviti na raspolaganje jedno, a Porezna uprava Federacije BiH osam vozila (u voznom stanju, ispravnih i spremnih za dalje korištenje), koja će, na osnovu zahtjeva, biti dodijeljena drugim korisnicima.

Vlada FBiH se saglasila sa Odlukom o neusvajanju Finansijskog izvještaja i godišnjeg obračuna za 2018. godinu Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu, koju je donio Upravni odbor ove agencije.

Federalna vlada donijela je Odluku o sazivanju 36. (vanredne) sjednice Skupštine dioničara Union banke d.d. Sarajevo za 11.9.2019. godine, a među tačkama predloženog dnevnog reda su izbor predsjednika Skupštine, te razrješenje dosadašnjih i imenovanje novih članova Nadzornog odbora. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a bit će objavljena u Službenim novinama FBiH, saopćila je Vlada FBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije