Bajraktarević nagrađen

Pljušte ostavke u NS Federacije BiH: Komisija ne radi po PNI!

Objavljeno: 14.03.2019. u 16:13

Odustajem od vršenja dužnosti posmatrača suđenja u Prvoj ligi FBiH, jer Komisija ne radi po pravila nogometne igre, obrazložio je Drlje

Bajraktarević nije sankcionisan za sramno suđenje u Goraždu

Utakmica 17. kola Prve lige FBiH između Goražda i Veleža i dalje je glavna tema sportske javnosti u našoj zemlji.

Rođeni su se žalili na suđenje trojke predvođene Kenanom Bajraktarevićem, dok je Komisija za sudije i suđenje NS FBiH arbitrima dala prolaznu ocjenu!

Nedim Selimotić, predsjednik Sudijske komisije, podnio je ostavku, jer je na jučerašnjoj sjednici na kojoj se odlučivalo o više nego očigledno lošem suđenju prošlog vikenda u Goraždu, preglasan od ostalih članova komisije, piše Anadolija.

Ostavku u NS FBiH podnio je i nogometni instruktor Željko Drlje, koju je obrazložio riječima "odustajem od vršenja dužnosti posmatrača suđenja u Prvoj ligi FBiH, jer Komisija ne radi po pravila nogometne igre (PNI)".

Komisija za sudije i suđenje NS FBiH sudiju Bajraktarevića delegirala je za četvrtog arbitra meča 18. kola entitetske Prve lige koju će u subotu, 16. marta, u Gračanici igrati Bratstvo i Rudar iz Kaknja.

To znači da i pored javno izrečenog mišljenja brojnih fudbalskih stručnjaka u BiH "sramno suđenje u Goraždu" nije sankcionisano!

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije