open-navfaktor-logo
search
Evo šta je na dnevnom redu
Počela prva sjednica nove Vlade KS
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas je sazvao prvu sjednicu novog sastava Vlade KS.
06.03.2020. u 10:59
get url
text

Početku sjednice su mogli prisustvovati fotoreporteri i snimatelji, ali ne i novinari.

Na sjednici trebao biti razmatran Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, a izvjestilac je ministar finansija KS Jasmin Halebić, a bit će razmatran i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2020. godinu.

{$galerijaFotografija}

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt programa rada Vlade Kantona Sarajevo za period od 01. 01. - 31. 12. 2020. godine, a izvjestilac je premijer Nenadić.

Bit će razmatrana i aktualna pitanja koja su od važnosti za Kanton Sarajevo, najavljeno je iz Press službe KS.

Inače, Skupština Kantona Sarajevo je 3. marta ove godine imenovala novu Vladu KS koju će u narednom mandatnom periodu predvoditi Mario Nenadić.

Odlukom o potvrđivanju Vlade u njenom sastavu je, uz premijera Nenadića, i ministar finansija Jasmin Halebić, ministrica pravde i uprave Mersa Kustura, ministar privrede Draško Jeličić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić, ministar zdravstva Rusmir Mesihović, te ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica.

Premijer Nenadić je ranije rekao kako će nova Vlada raditi brzo i "u hodu" rješavati određena urgentna pitanja, ali će istovremeno pokrenuti, odnosno nastaviti rad na sistemskim preslaganjima nagomilanih problema u KS.

Pored ostalog, kazao je i to da su u svakom resoru izvršili "blic" pregled realiziranog u godini mandata trenutne Vlade KS i spremni su podržati sve pokrenute pozitivne procese, dodatno ih unaprijediti i ubrzati, ali da ima i puno novih ciljeva i usaglašenih prioriteta, koje žele što prije dati u realizaciju.

Sjednica Vlade Kantona Sarajevo 06.03.2020.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.