Četvrtak, 28.09.2023.

Počela sjednica Predsjedništva SDA, odlučuju o listama i kandidatu za člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije na današnjoj sjednici donijet će konačnu odluku o kandidatskim listama za Opće izbore 2. oktobra. 

Za kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će predložen predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

Prijedlog je da na čelu izbornih listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, u pet izbornih jedinica, budu Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Alma Čolo, Nermin Mandra i Denijal Tulumović.

Za nosioce listi za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine po izbornim jedinicama, od prve do dvanaeste s izuzetkom desete, predloženi su Nijaz Hušić, Fadil Novalić, Azmir Husić, Begajeta Čaušević, Miralem Galijašević, Mirsad Zaimović, Eldar Čomor, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić i Nermina Zahirović.

Kada su u pitanju katonalne skupštine, za nosioce listi SDA biti će predloženi Jasmin Musić u Unsko-sanskom, Anes Osmanović u Posavskom, Irfan Halilagić u Tuzlanskom, Mirsad Hadžić u Zeničko-dobojskom, Aida Obuća u Bosansko-podrinjskom, Tahir Lendo u Srednjobosanskom, Irma Memidžan u Hercegovačko-neretvanskom, Mahir Dević u Kantonu Sarajevo i Hikmet Hodžić u Kantonu 10.

Rok za predaju kandidatskih listi je 4. juli. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh