open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Počeo Kongres NBL-a, Hadžibajrić podnosi izvještaj o radu
Na Kongresu je najavljen izbor novih članova Predsjedništva NBL-a, usvajanje izmjena i dopuna Statuta NBL-a, te informacija predsjednika NBL-a Ibrahima Hadžibajrića o radu stranke od Osnivačke skupštine do 1. Kongresa
29.09.2019. u 11:37
get url
text

Prvi Kongres Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) počeo je danas u Sarajevu.

Na Kongresu je najavljen izbor novih članova Predsjedništva NBL-a, usvajanje izmjena i dopuna Statuta NBL-a, te informacija predsjednika NBL-a Ibrahima Hadžibajrića o radu stranke od Osnivačke skupštine do 1. Kongresa.

- S obzirom da prema našem Statutu ne možemo četiri godine raditi na promjenama u Predsjedništvu, mi smo se odlučili da na Prvom kongresu izvršimo dopunu, gdje smo pod izmjenama i dopunama Statuta planirali 17 umjesto 15 članova Predsjedništva. Glavni odbor ostaje na 18 članova – izjavio je Hadžibajrić uoči početka Kongresa.

Dodao je da Statut te stranke predviđa šest regija u BiH, što NBL, smatra on, čini prvom strankom koja je na taj način organizirala svoje djelovanje.

{$galerijaFotografija}

Kongresu prisustvuju i gosti iz drugih političkih opcija, poput potpredsjednika SDA Asima Sarajlića i predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića.

NBL prvi kongres
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.