Banja Luka

Počeo protest građana: "Ovi naši zavukli ruku u džep i vršljaju, zar nam treba takva vlast"

Objavljeno: 27.09.2019. u 18:32 Autor: B. S.

Građani su večeras izašli u park "Mladen Stojanović" kako bi dali svoj glas protiv poskupljenja struje

U parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci održava se protest protiv poskupljenja struje koje je organizovala opozicija u RS.

U banjalučkom parku je nekoliko stotina građana.

- Ovi naši zavukli ruku u džep i vršljaju, ne vade ruke. Zar nam treba takva vlast. Struja će poskupiti na naš račun - kazao je na početku protesta Bojan Vidić, poslanik SDS-a.

Premijer RS Radovan Višković, te poslanici Kluba SNSD-a, kritikovali su jučer u Narodnoj skupštini RS najave opozicionara o ovim protestima.

Nazvali su ih politikanstvom i manipulacijama.

Višković je jučer podvukao da je "apsolutna laž" da će doći do poskupljenja struje, tvrdeći da on to nikada nije rekao, nego samo najavio da se rade određene analize u Elektroprivredi RS.

One su, kako je objasnio, pokazale da 86 posto domaćinstava u RS-u ima mjesečnu potrošnju ispod 500 kilovata, a ostali više, pa čak i do 2.000 kilovata, koje troše na "luksuz."

Istakao je i da je sigurno da u njegovom mandatu neće doći do poskupljenja cijene struje za tih 86 posto građana.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije