open-navfaktor-logo
search
Nagrada za uspješne
Podrška Općine Centar sportistima i učenicima
Općina Centar Sarajevo pružila je finansijsku podršku sportistima i istaknutim učenicima za ostvarene rezultate. 
26.10.2020. u 15:39
get url
text

 – Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja, konferencija, seminara, na kojima ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate - naglasio je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar na prijemu sportista i istaknutih učenika.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za sufinansiranje odlaska sportista na internacionalna takmičenja, zatim za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje uspješnih pojedinaca, te za dodjelu sredstava iz granta mobilnost mladih Općine Centar Sarajevo. Navedeni javni pozivi objavljeni su na web stranici Općine Centar i ostaju otvoreni tokom cijele godine, odnosno do utroška sredstava za pomenutu namjenu, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Sportisti koji su dobili finansijsku podršku Općine Centar su Ena Petrić za osvojeno drugo mjesto na atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u disciplini bacanja kladiva, Dževad Pandžić za izboreno učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, Lamiya Hadžiahmetović za osvojeno drugo mjesto na državnom prvenstvu u sportskom plesu u konkurenciji juniora, kategorija latinoamerički plesovi i standardni plesovi.

Podršku su dobili i učenik Druge gimnazije Admir Zatega za osvojeno prvo mjesto iz informatike na državnom takmičenju i Fatih Žgalj za osvojeno drugo mjesto na Evropskoj olimpijadi iz geografije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.