open-navfaktor-logo
search
Velika upornost
Podvig mlade majke iz Chicaga: Brianna rodila bebu usred advokatskog ispita
Polaganje advokatskog ispita u SAD-u veoma je teško, ali žena iz Illinoisa sve je podigla na jedan viši nivo s porođajem usred testiranja.
11.10.2020. u 19:22
get url
text
Brianna Hill

Brianna Hill, kada je diplomirala na Univerzitetu Loyola u Chicagu, znala je da će biti trudna tokom advokatskog ispita, ali nije očekivala veliku promjenu zbog pandemije koronavirusa.

- Mislila sam da ću biti trudna 28 sedmica, ali zbog pandemije, test je pomjeren za oktobar i tada sam bila u 38 sedmici. Šalila sam se da ću polagati test iz bolničkog kreveta - ispričala je Hill za CNN.

Test se radi u četiri sekcije po 90 minuta tokom dva dana. Kandidati moraju cijelo vrijeme sjediti pred ekranom kompjutera da ne bi mogli varati na testu.

- Osjetila sam nešto nakon 30 minuta od početka testa i pomislila nadam se da mi nije pukao vodenjak. Nisam mogla provjeriti, pa sam završila taj dio testa. Čim sam ustala znala sam da mi je vodenjak pukao - ispričaka je Hill.

Napravila sam pauzu, očistila se, pozvala muža, babicu i majku, a onda sam sjela da radim drugi dio testa, jer mi je babica rekla da još ne moram u bolnicu.

U bolnicu je stigla u 5.30 popodne, a prodila se u 10 sati navečer.

Narednog dana bolnica joj je obezbijedila praznu sobu i uradila je drugi dio advokatskog ispita, a takom pauze dojila je bebu.

Još uvijek ne zna da li je položila, ali zna da je čeka važan posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.