open-navfaktor-logo
search
Velika Kladuša
Poginuo na mjestu: Migranta udario automobil dok je pretrčavao cestu
Ovo nije prva ovakva nesreća, s obzirom na to da je prije nešto više od mjesec dana u mjestu Donja Lučka, između Cazina i Velike Kladuše također na sličan način stradao migrant
10.10.2019. u 12:01
get url
text

Neidentifikovani mlađi muškarac stradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na regionalnom putu R-401, u selu Podzvizd, nadomak Velike Kladuše.

Iz policije su potvrdili ovaj događaj istaknuvši kako se najvjerovatnije radi o migrantu. Njega je, dok je pretrčavao cestu, udarilo vozilo domaćih registarskih tablica kojim je upravljao bh. državljanin.

Migrant od zadobijenih povreda podlegao na mjestu, a vozač je pozvao policiju i prijavio ovaj događaj. Više informacija bit će poznato nakon što pripadnici policije pod nadzorom kantonalnog tužioca obave uviđaj na mjestu nesreće.

Ovo nije prva ovakva nesreća, s obzirom na to da je prije nešto više od mjesec dana u mjestu Donja Lučka, između Cazina i Velike Kladuše također na sličan način stradao migrant. Njega je tada, dok je pretrčavao put, udario golf kojim je upravljao Š. R. (25) iz Velike Kladuše.

Inače, radi se o području na kojem se može susresti veliki broj migranata koji, nakon što dospiju na područje Unsko-sanskog kantona, nastavljaju svoje kretanje prema Velikoj Kladuši i granici s Republikom Hrvatskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.