Otvorenje u petak

Pogledajte kako izgleda most na Ilidži kojeg je u februaru srušila Željeznica

Objavljeno: 23.09.2019. u 18:07 Autor: M. M.

Podsjećamo, u februaru je uslijed jakih padavina i bujičnih voda došlo do oštećenja konstrukcije mosta, koji je još bio u izgradnji, ali je šteta ubrzo sanirana, te je nastavljena njegova izgradnja

Izgradnja pješačkog mosta na rijeci Željeznici, a koji povezuje jedan dio Ilidže sa industrijskom zonom kod "OBI-ja" je završen, a njegovo svečano puštanje u promet bit će upriličeno u petak u 11 sati.

Ukupna dužina mosta je 92,65, a širina mosta je promjenjiva i kreće se od 5,26 do 5,30 metra.

Izgradnjom pješačkog mosta ostvarena je ideja spajanja stare ideje rimskog mosta sa novim idejama i principima gradnje i oblikovanje mosta. U zoni ograde postavljena je LED linijska rasvjeta, te led reflektori, kao i osvjetljenje ispod i iznad konstrukcije.

Dužinom pješačke staze planirane su betonske žardinjere s integrisanim klupama za sjedenje.

Podsjećamo, u februaru je uslijed jakih padavina i bujičnih voda došlo do oštećenja konstrukcije mosta, koji je još bio u izgradnji, ali je šteta ubrzo sanirana, te je nastavljena njegova izgradnja.

Radove je izvodila firma Porobić d.o.o, a podizvođač je bila firma Pont d.o.o. Nadzor je vršila firma In, a finansijer projekta je Općina Ilidža.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije