Dvadesetsedmogodišnji mladić sa područja Doboja ranjen je u pucnjavi koja se rano jutros dogodila na benzinskoj pumpi pored magistralnog puta M-17 u mjestu Velika Bukovica. 

Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez, policiju su o pucnjavi jutros oko 5 sati obavijestili sa benzinske pumpe, a dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla ranjenog S. H. (1992), koji je imao povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu stomaka i nogu. 

FOTO: ČITATELJ

- Povrijeđenom je na licu mjesta pomoć ukazala Služba hitne pomoći, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju - kazala je Kerkez. 

Ona je dodala da je radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja, policija došla do saznanja da se u vezu s ovim slučajem može dovesti S. J. (1996), koji je pronađen i uhapšen i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi. 

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji je slučaj okarakterisao kao ubistvo u pokušaju, te rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Sektora krim-policije PU Doboj i Policijske stanice Doboj 1. Rad po ovom predmetu se nastavlja - kazala je Kerkez. 

Motivi pucnjave zasad nisu poznati, a više informacija trebalo bi biti poznato nakon što policija ispita osumnjičenog i obavi razgovor sa ranjenim 27-godišnjakom.

Istraga je u toku.