open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Pokušaj ubistva na Ilidži: Muškarac izboden pored Željeznice, za počiniocima se traga
Sarajevska policija traga za dvije osobe, najvjerovatnije državljanima Pakisatana, koji su sinoć na Ilidži nožem izboli 20-godišnjeg sunarodnjaka.
11.05.2021. u 09:05
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a KS, oko 19.15 sati obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je na livadi pored korita rijeke Željeznice, u ulici Mustafe Pintola na Ilidži, došlo do međusobne tuče osoba afro-azijskog porijekla, najvjerovatnije migranata.

Dolaskom na mjesto događaja potvrđenoi su navodi iz prijave i na ovoj lokaciji zatečen je M. A. (2001), državljanin Pakistana.

On je imao povrede nanesene nožem na lijevoj strani grudi i leđa koje je, prema vlastitoj izjavi, zadobio od druge osobe smještene u Imigracionom centru u Blažuju.

Povrijeđenom je prvu pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, da bi potom bio prevezen na KUM KCUS-a, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. Zadržan je Klinici za anesteziju i reanimaciju.

- Na osnovu prikupljenih informacija policijski službenici su došli do saznanja da su povrede M. A. nanijele dvije osobe, također državljani Pakistana, smještene u Imigacionom centru u Blažuju. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca - kazali su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.