open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Pokušaj ubistva na Ilidži: Policija uhapsila tri osobe, pronašli im arsenal oružja i drogu
U sklopu istrage pokušaja ubistva i izazivanja opće opasnosti, koji su se danas oko 02.30 sati dogodili u ulici Izeta Musića na Ilidži, sarajevski policajci uhapsili su tri osobe.
11.06.2022. u 22:26
get url
text
Dio zaplijenjenog oružja

Zbog sumnje da su počinili krivična djela na štetu E. H., uhapšeni su V. R., E. Č. i N. M., svi nastanjeni na području Ilidže, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da se sumnjiče da su jednoj osobi bacili bombu pred stan te da se u proteklom periodu palili vozila na području Hrasnice.

- Policajci su došli do saznanja da se uhapšeni, pored navedenih, mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela izazivanja opće opasnosti izvršenih u proteklom vremenskom periodu na području Ilidže te da posjeduju i neovlašteno drže veće količine oružja, eksplozivnih naprava i narkotičkih sredstava - navode iz Uprave policije MUP-a KS.

Privedeni V. R. (27) sumnjči se za pokušaj ubistva, izazivanje opće opasnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, E. Č. (20) za pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti, a N. M., (26) za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni su u prisustvu tužiteljice Kantonalnog tužilaštva ispitani u svojstvu osumnjičenih, nakon čega su smješteni u prostorije za zadržavanje MUP-a KS i nad njima će se narednog dana nastaviti daljnja kriminalistička obrada.

Pretreseno je više objekata koje koriste, navode iz MUP-a KS, a zaplijenjen je jedan mobilni telefon, 13 komada novčanica od 10 KM, 24 novčanice od 20 KM, 22 novčanice od 50 KM i 23 novčanice od 100 KM , jedan pištolj crne boje bez serijskog broja i drugih oznaka sa okvirom i 14 komada metaka NN kalibra, jedna ručna bomba crne boje, dvije radiostanice sa natpisima "Baoefeng" sa pripadajućim punjačima, jedna bijela PVC flaša sa sadržajem NN materije, 60 komada puščanih zrna NN kalibra, 41 čahura NN kalibra, dvije modifikovane cijevi vatrenog oružja, jedan okvir za oružje sa još jednim dijelom za oružje, 12 komada mehaničkih dijelova od vatrenog oružja, tri okvira vatrenog oružja za municiju, jedna PVC kutija za ručnu bombu i jedna PVC kutija u kojoj se nalazi devet komada metaka NN kalibra, jedna čahura i četiri dijela vatrenog oružja, sedam dijelova vatrenog oružja, jedan metak i jedna čahura NN kalibra.

Također, zaplijenjna je i jedna digitalna precizna vaga sive boje, mobilni telefon marke "iPhone" crne boje sa crvenim oklopom, metalna kutija u kojoj se nalazi redenik sa 84 komada metaka NN kalibra i 10 čahura, kutija zelene boje u kojoj se nalazi 18 PVC boca sa sadržajem NN materije, jedna staklena boca sa sadržajem NN materije, jedna manja digitalna vaga i jedna PVC "mjerica", jedan pancir maskirne boje, kamere, snimači i hard diskovi, dva metalna osigurača-prstena ručne bombe, kao i četiri bombe, inicijalna kapsula, tromblonska trenutna mina, improvizovana eksplozivna naprava, tri pištolja, jedan pištolj sa prigušivačem, 1.390 komada municije raznog kalibra, jedan prigušivač, osam okvira za automatsku pušku, jedan improvizovani pištolj olovka, dvije automatske puške, pet limova za municiju, jedan zatvarač za automatsku pušku i dva mobitela.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

{$galerijaFotografija}

Oružje MUP KS
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.