open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Pokušaj ubistva novinara: Vladimir Kovačević će ponovo svjedočiti
Na današnjem pretresu odbrana Čolića je pokušala da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza tužilaštva, poput zajedničkih Facebook fotografija Čolića i odbjeglog Nedeljka Dukića (28), a kojeg također terete za pokušaj ubistva novinara, ali je prigovor odbijen
16.05.2019. u 16:05
get url
text

U nastavku suđenja banjalučkom bokseru Marku Čoliću (32), optuženom za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), na prijedlog odbrane ponovo će svjedočiti brojni svjedoci koji su već dali iskaze. Sudsko vijeće je prihvatilo ovaj zahtjev odbrane.

Svjedočit će tužilac Dragana Lipovčić, koja je u vrijeme uviđaja bila dežurna, ali i krim-inspektori Željko Rodić i Radojica Dabić.

Ponovo će, na prijedlog Čolićevog advokata Gordana Joviševića, biti ispitan i Kovačević, kao i banjalučki kajakaš Darko Savić, koji je ranije, kao svjedok Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, potvrdio da je, dan nakon što je pretučen novinar, dovezao Čolića blizu zgrade u kojoj Vladimir stanuje.

Odbrana je predložila, te joj je odobreno, da se kao svjedok pojavi i izvjesna Vanja Krsmanović koja bi navodno trebala Čoliću dati alibi.

Na današnjem pretresu odbrana Čolića je pokušala da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza tužilaštva, poput zajedničkih Facebook fotografija Čolića i odbjeglog Nedeljka Dukića (28), a kojeg također terete za pokušaj ubistva novinara. Taj prigovor je odbijen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.