open-navfaktor-logo
search
MUP USK
Pokušaj ubistva u Cazinu: Migrant pronađen kako leži na trotoaru, napadač uhapšen
Doktori su konstatovali da su u pitanju teške tjelesne povrede nanesene hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem, kazao je Šiljdedić
06.12.2019. u 09:45
get url
text

Policajci MUP-a Usnko-sanskog kantona uhapsili su sinoć jednu osobu koja se sumnjiči za pokušaj ubistva u Cazinu. 

Kako nam je potvrdio Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK, Policijska stanica Cazin oko 15.45 sati zaprimila je telefonsku dojavu da se u mjestu Mala Lisa, u blizini benzinske pumpe, nalazi osoba afro-azijskog porijekla, najvjerovatnije migrant, te da leži na trotoaru sa vidnim povredama. 

- Policija i sanitetsko vozilo Doma zdravlja izašli su na teren, gdje je toj osobi ukazana prva pomoć. On je prevezen u Dom zdravlja Cazin, a nakon toga i u Kantonalnu bolnicu Bihać kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć. Doktori su konstatovali da su u pitanju teške tjelesne povrede nanesene hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem - kazao je Šiljdedić.

Dodao je kako se radi o ubodnim ranama u predjelu grudnog koša.

- Osoba je zbrinuta i van životne je opasnosti. Ono što smo mogli saznati tokom komunikacije sa njime jeste da je porijeklom iz Alžira - istakao je.

U međuvremenu su krim-istražitelji PS Cazin oko 18.15 sati, u blizini mjesta gdje je pronađen povrijeđeni migrant, uočili nepoznatu osobu, također migranta, te ga pozvali na razgovor. Međutim, kada je ugledao policajce, on se dao u bijeg, ali su ga uspjeli sustići i staviti mu lisice na ruke. 

- On je lišen slobode i zadržan u prostorijama PS Cazin zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo, koje je tužilac okvalifikovao kao pokušaj ubistva. Radi se o 23-godišnjaku iz Libije i nad njim se zavodi kriminalistička obrada u smislu otkazivanja, odnosno dokumentovanja krivičnog djela - kazao je Šiljdedić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.